Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Movies, movies, movies!

Καλημέρα σε όλους! Κυριακή τέλος και πάμε για μια νέα εβδομάδα ελπίζοντας πως θα βελτιωθούν οι συνθήκες! Κρίνοντας από το Σ/Κ το πιθανότερο είναι πως έχουμε πολύ καλές προοπτικές!

Απαντώνας στην "πρόκληση" της Carina θα δημιουργήσω μια λίστα με τις *11* αγαπημένες μου ταινίες όλων των εποχών και όχι με σειρά προτεραιότητας γιατί αδυνατώ να τις κατατάξω. Ίσως να θεωρηθεί περίεργο το γούστο μου αλλά... είναι!

Νο1: "Volver" ή ελληνιστί "Γύρνα Πίσω". Ισπανική ταινία, αρκετά ψυχωτική αλλά καταπληκτική ερμηνεία της Πενέλοπε Κρούζ, εξαιρετική ξενάγηση σε ισπανικά τοπία/ σοκάκια/ δάση και ακόμη καλύτερη μουσική υπόκρουση!

Νο2: "My name is Sam", απλώς καταπληκτική! Με μεγάλη δυσκολία δεν έμπηξα τα κλάμματα σε αρκετές σκηνές. Μία υπέροχη ιστορία, ο απερίγραπτος Sean Penn και φυσικά το πιτσιρικάκι που είναι όλα τα $$.

Νο3: "Εφτά Ζωές", με αυθεντικό τίτλο το "7 Pounds". Πολύ πρόσφατη ταινία, με τον κούκλο και αξεπέραστο σε ερμηνεία στην ταινία αυτή Will Smith. Η ιστορία της ταινίας είναι συγκλονιστική αλλά μάλλον τείνει να είναι φαντασίας - δεν νομίζω ότι υπάρχουν πλέον άνθρωποι με τέτοιου επιπέδου φιλότιμο και τόσο χαμηλό εγωισμό. Συγκινητική από την πρώτη στιγμή που μου προκάλεσε απέχθεια προς τον πρωταγωνιστή, ως την τελευταία που μου δημιούργησε τύψεις για την βιαστική μου κρίση.

Νο4: "Slumdog millionaire"! Sorry guys, αλλά ΤΙ ΚΟΥΚΛΙ αυτό το Ινδό;! Έπιασα τον εαυτό μου να χαζεύει εκείνον αντί να παρακολουθώ. Αλλά και η κοπέλα ήταν μία κούκλα! Όσο για τα υπόλοιπα στοιχεία της ταινίας, νομίζω τα λόγια είναι περιττά! Άξιος, άξιος!

Νο5: "Crash". Αρκετά παλαιότερη άλλα διαχρονική. Δίνει ένα πολύ ισχυρό μάθημα κατά του εγωισμού μας και της πεποίθησής μας ότι εμείς ξέρουμε καλύτερα. Μας βάζει στην θέση μας για όλες τις φορές που ίσως έχουμε γίνει επικριτικοί και έχουμε βγάλει βιαστικά συμπεράσματα. Πάρα πολύ καλό casting και εξίσου έξυπνη σκηνοθεσία.

Νο6: "Lucky number Slevin". Προσωπικά μ' άρεσε πάρα πολύ χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς γιατί. Ίσως για την ψεύτικη αίσθηση πως αποδώθηκε δικαιοσύνη και την ανακούφιση πως τουλάχιστον στις ταινίες αυτό τελικά συμβαίνει, πως η Θεία Δίκη, τελος πάντων, υφίσταται!

Νο7: "21 Γραμμάρια" με τον θεό μου Sean Penn και πάλι. Άκρως περίπλοκο μέχρι να δεις την τελευταία σκηνή και να βάλεις στην θέση τους όλα τα κομμάτια του πάζλ. Psychooooooooooooooooo λέμεεεεεεεεε!

Νο8: "Deja vu" και Denzel Washington πάντα κορυφή. Ωραία ιδέα αυτό με το παράλληλο σύμπαν και τρομερά περίπλοκη! Όποιος το σκέφτηκε έχει μεγάλη φαντασία (έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή, ελπίζω να μην ξέρει κάτι και απλώς μας το πλασσάρει σε μορφή ταινίας για να μας υποψιάσει! χεχε)

Νο9: "Armageddon" με Liv Tyler, Ben Affleck και Bruce Willis. Δεν χρειάζεται να πω πως ονειρεύομαι να ήμουν στην θέση της Λιβ (ως ηθοποιός, όχι στην πραγματικότητα!) και να έχω έναν τέτοιο Μπεν να με φιλάει! Φυσικά το τραγούδι των Aerosmith ασύγκριτο και διαχρονικό.

Νο10: "Derailed" με Jennifer Aniston και Clive Owen που τους λατρεύω και τους δυο. Ίσως να μην σας λέει κάτι ο τίτλος αλλά εμένα μου άρεσε ΠΑΡΑ πολύ η συγκεκριμένη ταινία. Παμπόνηρος ο ρόλος της Τζένιφερ. Γενικώς το σενάριο είναι αρκετά πετυχημένο και μας κάνει να είμαστε λίγο περισσότερο υποψιασμένοι.

Νο11: "U turn" και πρωταγωνιστές η Jennifer Lopez με τον Sean Penn σε μια πολύ latin - american φάση και μία ακόμη περίπτωση ψυχωτικής ταινίας!

Με την σειρά μου σας προσκαλώ να μου πείτε και σείς ποιές είναι οι αγαπημένες σας ταινίες. Μπουμπού, ανυπομονώ να δω την λίστα σου! Καρίνα την δική σου την είδα και εγκρίνω! Οι υπόλοιποι, ενημερώστε μας για τις δικές σας!

Υ.Γ.:Μην με πάρετε μαζί σας στο σινεμά γιατι έχω την κακή συνήθεια να προβλέπω το τέλος. Ο ψυχαναγκασμός μου όμως έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που προβλέπω πλέον ΚΑΙ ατάκες και μάλιστα με επιτυχία (όχι, δεν το λέω γιατί είμαι ψώνιο, απλώς αναγνωρίζω ότι καταντά κουραστικό...) .. Μήπως να γίνω σεναριογράφος τελικά; χμμμ...

4 σχόλια:

  1. δεν ειναι κακη ιδεα ...... για το σεναριογραφος λεω :Ρ

    και οχι δεν θα σε παρουμε μαζι σινεμα...... μου την διιιιιιιιιινει να μου λεν το τελος:Ρ

    καλημερουδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κορινόσκυλο, ποιά είναι η δική σου αγαπημένη ταινία; Αν μου κάνετε πρόταση για σινεμά υπόσχομαι να κρατήσω το στόμα μου κλειστό! (ντροπαλή φατσούλα του μσν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίες ταινίες διάλεξες όχι ότι περίμενα τπτ λιγότερο... Αλλά να το προσέξεις αυτό ή να το καλλιεργήσεις. να βγάλεις και κανένα φράγκο από το κληρονομικό χάρισμα...


    χαχαχα, το έπαιξα το παιχνιδάκι σου... φιλιά πολλάααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιιιι αδικία! Έγραψες 11...χαχα

    Έχω δει τις περισσότερες. Τρελαίνομαι για ταινίες με ανατροπές...αλλά θα σε καλέσω μόνο αν δε μιλήσεις! :p

    Μιας και έχεις τον Sean Penn, να δεις το Dead Man Walking. Εντάξει, τι να πει κανείς. Αν έχεις ταλέντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή