Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

How may I annoy you today?

Οι ενοχλητικοί άνθρωποι με νευριάζουν. Με φέρνουν στα όριά μου. Με κάνουν να καταριέμαι την ώρα και τη στιγμή που άφησα τις ζεστές παντοφλίτσες μου και βγήκα έξω από τους υπέροχους σομόν τοίχους του δωματίου μου.

Ποιες είναι όμως οι top 10 κατηγορίες των πιο ενοχλητικών ανθρώπων;

1. Τα ψώνια: Ναι, το έχω ξαναπεί Τα ψώνια μου τη δίνουν. Δεν αντέχω το υφάκι του πολλά βαρύ trendy με την τελευταία έκδοση του Blackberry που το παίζει σοβαρός και κάπως με ύφος χιλίων καρατίων. Δεν τα αντέχω ό,τι και να μου πείτε! Κατεβείτε από το σάπιο καλάμι σας πριν σπάσει και πέσετε με τα μούτρα in bull shit. Βέβαια, θα μου πείτε τώρα, συνηθισμένοι είναι από αυτά αφού οι ίδιοι, πρώτοι και καλύτεροι, εγκαινίασαν το είδος του "λέω-bullshit-και-τα-πιστεύω".

2. Οι gadget freaks: Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τα gadget. Αντιπαθώ βέβαια την Apple ολόψυχα και σαμποτάρω τα προϊόντα της (άσε που γέμισε ο κόσμος με 15χρονα με i-pod, και i-phone, και i-touch. Βρε i από'δω χαμένα!). Παρ'όλα αυτά, δε θα μπορούσα να απαρνηθώ ούτε το κινητό μου, ούτε την ψηφιακή μου, ούτε το mp3, ούτε και το λαπτοπ μου. Όταν όμως όλη σου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το νέο Macbook air και τα καινούρια ακουστικά (των 50Ε) της Sony, και δεν έχεις κανένα άλλο ενδιαφέρον, τότε κάτι went horribly wrong with you. Ξεκόλλα παιδί, υπάρχει ένας τεράστιος κόσμος πίσω από την οθόνη 20 ιντσών της LCD τηλεόρασής σου.

3. Οι γκρινιάρηδες: Εντάξει, όλοι γκρινιάζουμε λίγο-πολύ. Κανένας κοινός θνητός δε ζει την τέλεια ζωή (αλλιώς δε θα ήταν κοινός θνητός). Όλοι έχουμε λόγο να μουτρώσουμε και να σπάσουμε τα νεύρα των φίλων μας. Όλα όμως με μέτρο! Δεν αντέχω άτομα που γκρινιάζουν συνέχεια, για οτιδήποτε συμβαίνει, που δεν έχουν ποτέ κάτι καλό να πουν, που κυκλοφορούν με μια μουτσούνα να μέχρι το πάτωμα. Άτομα που είναι μια χαρά αλλά πάντα κάνουν το μπιζέλι στο στρώμα τους κοτρόνα για να βρουν δικαιολογία για να μην κοιμηθούν και να διατηρήσουν το κατσούφικο βλέμμα τους.

4. Οι υπερ-αναλυτικοί: Όταν ένα κορίτσι υπεραναλύει τι ακριβώς έκανε με το αγόρι της ή τι έφαγε, ή τι αγόρασε, εντάξει, μπορώ να το δεχτώ. Μέχρι ένα σημείο φυσικά. Μου αρέσει να αναλύουμε κάθε λεπτομέρεια του τελευταίου ραντεβού της, γιατί έχει πολύ πλάκα να το παίζεις Φρόιντ και να βρίσκεις Οιδιπόδεια από το πουθενά! Τα πάντα όμως έχουν ένα όριο. Δεν με ενδιαφέρει να ακούσω κάθε λεπτομέρεια της μέρας σου, από το τι ώρα σηκώθηκες (ώρα, λεπτά, και δευτερόλεπτα απαραίτητα) μέχρι το πόσα λεπτά έπλενες τα δόντια σου, και πόσες φορές έκανες ζάπινγκ. Get a life πριν στην αφαιρέσω εγώ!

5. Οι ξερόλες: Και αυτό το έχω ξαναπεί. Λίστα χωρίς τους ξερόλες δε γίνεται. Τι να πω τώρα γι'αυτούς; Είναι οι τύποι που κυκλοφορούν με το ύφος του know-it-all, που το παίζουν εφτά σοφοί της αρχαιότητας σε ένα, που σπαν τα νεύρα σε εμάς που ξέρουμε τα 10πλασια από εκείνους, που γενικά μας κάνουν να θέλουμε να τους χτυπήσουμε με μια εγκυκλοπαίδεια, μπας και μάθουν τίποτα από σπόντα.

6. Ο γόης: Είναι ο τύπος με αέρα Brad Pitt-Jonathan Rhys Meyers-βάλε και λίγο Παρθένη και γενικά "Είμαι ο σούπερ ουαου σέξι γκόμενος με τους κοιλιακούς και το υπέροχο Colgate χαμόγελο". Κάποιες φορές είναι όντως έτσι (αν και σπάνια). Τις περισσότερες φορές είναι ένας τύπος με συμπαθητική εμφάνιση (κοινώς σιγά τα λάχανα) που απλά ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα. Είναι ο τύπος που ελπίζει να κερδίσει τις εντυπώσεις με το δήθεν ύφος του. Δυστυχώς, καταφέρνει να ρίξει κόσμο στα πατώματα, μάλλον κατά τύχη γιατί τον λυπήθηκε ο φτερωτός θεούλης και είπε να τον ανταμείψει για τον κόπο του.

7. Τα 15-χρονα: Τώρα θέλετε και εξηγήσεις; Όλα τα 15χρονα που κυκλοφορούν μου τη δίνουν. Τι στο καλό συμβαίνει στα γονίδιά τους όταν σβήνουν 15 κεράκια; Χαζεύουν ξαφνικά; Αυτοκτονούν μαζικά τα εγκεφαλικά τους κύτταρα; Πείθονται ότι το νέο trend είναι το στυλ "είμαι βλαμμένο και μασάω ροζ τσίχλα"; Δεν ξέρω να σας πω. Απλά χαίρομαι που δεν θα ξαναγίνω 15.

8. Οι 30-αρηδες: Όχι, δεν έχω πρόβλημα με τους 30-αρηδες. Έχω πρόβλημα με τους 30-αρηδες που το παίζουν κάποιοι και την πέφτουν σε 20χρονες. Έχω πρόβλημα με τους 30-αρηδες που νομίζουν ότι μπορούν να ρίξουν "πιτσιρίκες" επειδή αυτοί έχουν πείρα και εντυπωσιάζουν. Έχω πρόβλημα με τους 30-αρηδες που σε κοροϊδεύουν και παίζουν μαζί σου μόνο και μόνο επειδή τους αρέσει η ιδέα ότι έριξαν μια "μικρή". Μακριά από αυτούς!

9. Οι κουτσομπόληδες: Εντάξει, όλοι κουτσομπολεύουμε λίγο-πολύ. Σε όλους μας αρέσει να μαθαίνουμε πικάντικα νέα. Αλλά υπάρχει ένα όριο ανάμεσα στον απλό κουτσομπόλη και τον κακεντρεχή κουτσομπόλη. Δεν είναι ευγενικό να θάβεις τον άλλο πίσω από την πλάτη του. Δε σε τιμά καθόλου αυτό. Δείχνει πολύ κατώτερο άνθρωπο χωρίς κανένα απολύτως επίπεδο. Τι με ενοχλεί όμως; Όταν προσπαθούν να παρασύρουν και μένα, ή όταν έχω έναν κουτσομπόλη δίπλα από το αυτί μου να με πρήζει συνέχεια!

10. Οι γενικά ενοχλητικοί: Αυτοί οι τύποι δε μπορούν να ενταχθούν σε κάποια ευρύτερη κατηγορία. Είναι αυτοί που κάθονται όρθιοι στα λεωφορεία και επίτηδες ξεφυσάνε πάνω από το κεφάλι σου για να σε κάνουν να νιώσεις τύψεις που πρόλαβες μια θεσούλα. Είναι οι τύποι που σε ενοχλούν μόνο που τους βλέπεις. Είναι οι τύποι οι ψευτο-alternative που λένε ότι έχουν μια ιδεολογία, αλλά που δε θα έκαναν ποτέ τίποτα για να διαταράξουν την ησυχία τους. Είναι οι τύποι που είναι κολλημένοι με τα πολιτικά. Είναι γενικά οι τύποι που μας ενοχλούν επειδή υπάρχουν!

Τι καλά. Τα είπα και ξαλάφρωσα!

~Carina

8 σχόλια:

  1. ο συνδυασμός 4 & 5 μπορεί και να σε σκοτώσει!
    με βρίσκεις πάντως γενικά σύμφωνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σου έκαναν Carina μου και βγήκες εκτός εαυτού? Γιατί δε μπορεί, κάποιος ενοχλητικός θα έπεσε μπροστά σου και θα σε έκανε να φτιάχνεις κατηγορίες και να ονειρεύεσαι τις παντοφλίτσες σου! Δίκιο δεν έχω? ;)

    Έχεις πάντως τα 1000 δίκια, και οι κατηγορίες σου μελετημένες ;)

    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολους τους πηρες σβαρνα ....... και καλα εκανες.... να μαθουν :Ρ

    καλο απογευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω να προσθέσω.....

    Η γκόμενα του αφεντικού
    Τα μαλακοβουλώματα.... (΄με όλη τη σημασία της λέξης)
    Τα τούμπανα στο γυμναστήριο
    Οι ψευτόμαγκες
    Οι ψευτοσυντηριτικοί....

    Και αν ξέχασα κανέναν, την άλλη φορά....

    φιλάκια κοριτσάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλλιόπη: Α χα χα χα αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Φοβάμαι για την ζωή μου τώρα. Τρέμω μην πέσω σε κανέναν τέτοιο!

    Fri: Ε γεμάτος ο κόσμος ενοχλητικούς, είπα να τους αφιερώσω μια ανάρτηση γιατί είμαι μεγαλόψυχη!

    korinoskylo: Να μάθουν, να μάθουν να μας πρήζουν όλους! :p

    BOUBOU: Τελικά 10 δεν μου φτάνουν...τους ξέχασα αυτούς! Αλήθεια, μαλακωβουλώματα τι είναι;;

    Φιλιά σε όλους! Ελπίζω να έχετε ένα όμορφο βράδι! Πάω στις παντοφλίτσες μου τώρα... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω πως με την τελευταία μου ανάρτηση στο "Μια βραδιά σε ένα πλοίο" φάνηκε πως η χειρότερή μου κατηγορία είναι οι κουτσομπόληδες. χεχεχε

    Έχεις μια μανία με τις παντεφλίτσες σου όμως ε;; Καλά κάνεις. Οι παντόφλες είναι ο καλύτερος σύντροφος του ανθρώπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. homemade: Επίσης!!

    ChicaGriega: Είδες...κάτι ήξερα και δεν τους άφησα απ'έξω!
    Έχω, έχω...είναι μαλακές, ζεστές, και φωσφορίζουν το βράδυ! Πού αλλού να τα βρεις αυτά; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή