Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Birthday girl

Θα είμαι συνοπτική. Τσακ μπαμ σαν τηλεγράφημα. Στοπ.

Μιας και τον τελευταίο καιρό πολλά κοντινά μου -και μη- άτομα είχαν γενέθλια, σκέφτηκα να γράψω τη λίστα που ακολουθεί...

10 λόγοι που θες να γιορτάζεις τα γενέθλιά σου (λες και χρειάζεται κανείς δικαιολογία!):

1. Τρως τούρτα ειδικά φτιαγμένη για σένα. Ή έστω αγορασμένη για σένα. Σε όποιον δεν αρέσει η σαντιγί να πάει να πνιγεί! (ουαου, κάνει και ρίμα!) Επίσης, μπορείς να φας όσα κομμάτια θέλεις, γιατί πολύ απλά είναι τα γενέθλιά σου και κανείς δε μπορεί να σου φέρει αντίρρηση τη μέρα αυτή.

2. Παίρνεις δώρα. Θα μου πεις βέβαια, και τα Χριστούγεννα παίρνεις δώρα. Ναι, αλλά παίρνεις χωρίς να δώσεις. Τι καλύτερο;

3. Είναι η μέρα σου. Που σημαίνει ότι όλοι σου εύχονται, είναι ευγενικοί, και γενικά σε έχουν στα όπα-όπα, κυρίως οι καλοί φίλοι και η οικογένεια.

4. Επειδή είναι η μέρα σου, μπορείς να κάνεις μια μπαγαποντιά και να μην πας σχολή/δουλειά/φροντιστήριο. Δικαιούσαι να κοιμηθείς μια μέρα μέχρι τις 11, έστω και μια φορά το χρόνο!

5. Όλα τα κακά αναβάλλονται για την επόμενη μέρα. Εκτός και αν είσαι τύπος στυλ Καβάφη και την πάθεις τη μέρα των γενεθλίων σου. Απίθανο βέβαια.

6. Κανονίζεις έξοδο, ή ακόμα καλύτερα, εξόδους. Ειδικά αν τα γενέθλιά σου πέφτουν μεσοβδόμαδα, μέχρι να έρθει το Σάββατο για να βγεις έξω να γιορτάσεις, παίρνεις παράταση για λίγες ακόμα μέρες ως birthday boy/girl.

7. Σε παίρνουν τηλέφωνο, σου στέλνουν μηνύματα, σου αφήνουν σχόλια στο facebook, σου αφιερώνουν αναρτήσεις στο blog σου...τι άλλο θες για να νιώσεις αγαπητός;;

8. Μπορεί να μεγαλώνεις αλλά πάντα υπάρχουν γύρω σου άνθρωποι πιο μεγάλοι από εσένα. Άλλωστε, κάθε ηλικία έχει τις δικές τις απολαύσεις και αλλαγές!

9. Χρησιμοποιείς τα γενέθλιά σου σαν αφορμή για να τα ξαναβρείς με φίλο/συγγενή/σχέση με τον οποίο είχατε τσακωθεί. Σου κρατάει μούτρα κανείς τη μέρα των γενεθλίων σου; Δε σου κρατάει!

10. Μπορείς να κάνεις μια ευχή που λένε ότι πιάνει (μακάρι!) ενώ ακούς την κολλητή σου να σου τραγουδάει παράφωνα το "Να ζήσεις ***** και χρόνια πολλά", ή αν έχει και ξένους η παρέα "Happy Birthday to you...".


Η ανάρτηση αυτή αφιερώνεται στην Chica Griega η οποία έχει τα γενέθλιά της σήμερα. Να τα εκατοστήσεις κουκλίτσα, και να είσαι πάντα ευτυχισμένη!!

~Carina

7 σχόλια:

  1. 1) τρώω ότι τούρτα αρέσουν στους περισσότερους, δηλαδή δεν τρώω τούρτα.
    2) οι δύο κολλητές μου φίλες έχουν γενέθλια 5 και 10 μέρες μετά από μένα.
    3) στο τραπέζι της γιορτής μου μάλωσα με τον μπαμπά μου γιατί έπαιζε με τους ήχους του κινητού του συνέχεια ενώ του είχα ζητήσει από πριν να μην το κάνει (ναι το έκανε συχνά εκείνες τις μέρες). κανείς δεν πήρε το μέρος μου.
    όλα τα υπόλοιπα ισχύουν ακόμα και για μένα!

    :)))

    χρόνια πολλά ελληνικό κορίτσι!!! (σημαίνει ή δεν σημαίνει αυτό;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στα δικά μου γενέθλια φέτος...δε θα μιλήσω σε κανέναν...και θα πάω στο Σούνιο να αγναντεύω το πέλαγος...και θα κοιτάω τα πανιά...άσπρα ή μαύρα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρονια πολλα στο κοριτσι..... χρονια χαμογελαστα και με πολλες ευτυχισμενες στιγμες :))

    καρινα ....... το 9 το εχω κανει πολλες φορες .... ειναι τελεια αφορμη :))

    καλο βραδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Carina μου, τί ωραία αναρτησούλααααα! Με συγκινείς! Έχω να πω πως το 1, το 2, το 4, το 7 (πλάκα κάνω!), το 9 και το 10 δεν ίσχυσαν στην περίπτωση μου! Παρόλα αυτά πέρασα πολύ όμορφα! Μακάρι να μπορούσες να έρθεις! Σε ευχαριστώ για την ανάρτηση και σου στέλνω ένα σβουριχτό φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Flonsavardu: Γέλασα πάρα πολύ με το περιστατικό με τον μπαμπά σου! Για κάποιο λόγο μου φαίνεται πολύ αστείο...χα χα χα

    Λασπολόγος: Ό,τι εκφράζει τον καθένα! Αν πέφτουν καλοκαίρι, να πας, είναι πολύ ωραία! Μια ευκαιρία να καθαρίσει λίγο το κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο μυαλό σου!

    korinoskylo: Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ...αλλά δώρον άδωρο, μια φορά το χρόνο μονάχα;; :P

    ChicaGriega: Για το 4 και εγώ έχω τις αμφιβολίες μου αλλά έπρεπε να συμπληρώσω 10! Χαίρομαι που πέρασες καλά!! Έτσι να είναι όλες σου οι μέρες! :)

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χρόνια πολλά...και στα δικά μου γενεθλια να σας φωνάξω και ελάτε μ' ότι θέλετε...
    πολύ ωραίο νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα αυτά καλά, εμένα όμως με πιάνει κατάθλιψη. Και βουτάω μέσα στην τούρτα και γίνεται κόλαση.... χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή