Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Pet-peeves are, oh, so bad!

Hello everybody,

αυτή η πρώτη ανάρτηση είναι εις απάντηση της αγαπητής Carina η οποία έθεσε το εξαιρετικό ερώτημα "ποιά 5 πράγματα σε εκνευρίζουν;".

Θα σε απογοητεύσω δηλαδή αν αφεθώ και αρχίσω το κατεβατό που μου προκύπτει μέσα σε δευτερόλεπτα μόλις σκέψης; Μήπως αυτό σημαίνει πως είμαι πολύ νευρικό άτομο; Χμμμμ... Λόγω της πολύχρονης γνωριμίας μας υποθέτω πως δεν έχεις ουδεμία αμφιβολία επ' αυτού!

So, let's see:

No 1: Το να μου λένε ότι εκνευρίστηκα ενώ είμαι στα πρόθυρα του να το κάνω αλλά καταβάλω σοβαρές προσπάθειες να το αποτρέψω. Όταν ακούσω αυτή την φράση ή οποιαδήποτε παραλλαγή της: "Μα αφού έχεις τόσα νεύρα!", "σε βλέπω, έτοιμη είσαι!" κλπ. σημειώνεται έκρηξη! Τί Βεζούβιος και Σαντορίνη μου λέτε τώρα εσείς; ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ σας λέω! Δεν ξέρω γιατί με τσιγκλάει τόσο αυτό το πράγμα! Είναι ένας εγγυημένος τρόπος να δείτε πως είναι το λουκ μου καπνιστό, διότι βγάζω καπνούς με το συγκεκριμένο!

Νο2: Οι κλασσικοί Ελληνάρες που έχουν ένα Εγώ από 'δω ίσα με απέναντι! Τα άτομα δηλαδή που όσο και να τους εξηγείς πως έχουν άδικο -όχι απαραιτήτως πως εσύ έχεις δίκιο- εκείνα έχουν πείσει ΤΟΣΟ καλά τον εαυτό τους πως δεν είναι δυνατόν να κάνουν λάθος που ούτε καν σε ακούνε! Σηκώνουν περιφρονητικά το κεφάλι, μισοκλείνουν τα μάτια, τεντώνουν λιγάκι το φρύδι, πετάνε και ένα multiple τσου-τσου-τσου κουνώντας ειρωνικά τον παραμόρφομένο συνδυασμό των παραπάνω και σε αρχίζουν στα "μα τί βλακείες λες τώρα;", "ξέρεις σε ποιόν μιλάς;", "άστο, άστο! δεν έχεις ιδέα για το συγκεκριμένο θέμα!". Μα ρε φίλε! Ξεκόλλα λίγο τον στόκο από το άδειο κεφαλάκι σου! Άκου και καναν άλλο!

Νο3: Οι γέροι/αλλοδαποί αλλά ακόμη περισσότερο οι νέοι που τσακίζονται να μπουν στο βαγόνι/λεωφορείο πριν καλά - καλά βγουν οι ήδη επιβαίνοντες! Και καλά ο παππούλης που πάει τρεχάλα για μια θεσούλα! Αυτόν, άντε, αυτόν να τον δικαιολογήσω! Εσύ βρε παληκάρι μου με το σκουλαρίκι, τί βιασύνη έχεις; Άσε να κατέβει κανας άνθρωπος και ξεκόλλα από αυτόν τον τσαλαπατημό! Δεν θα φύγει το λεωφορείο με τον μισό εαυτό σου από κάτω!

Νο4: Οι κακοί οδηγοί και δη οι ταξιτζήδες. Παιδιά, τέλος! Είναι ανυπόφοροι!!! Πάνε όπως να 'ναι, σταματάνε όπου να 'ναι, στρίβουν ανάποδα, κατεβάζουν παιδάκια και κυριούλες, ανοίγουν πόρτες, πετάνε τσιγάρα από το παράθυρο, αλλάζουν λωρίδες αβέρτα, θεωρούν ότι το STOP που κείτεται εκεί στο πεζοδρόμιο το βάλανε για να κολλάει ο κλειδαράς τα αυτοκολλητάκια του με το 210 - 7 επτάρια και κατά ένα περίεργο τρόπο παρουσιάζουν όλοι την ίδια ασθένεια κατά την οποία το κόκκινο και το πορτοκαλί σου φαίνονται ως αποχρώσεις του πράσινου. Και όλα αυτά χωρίς καμία προειδοποίηση! ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΑ ALARM;;;!!! Εσύ τί νόμιζες ότι είναι; Για να παίζεις όταν κάθεσαι και περιμένεις να ανάψει το φανάρι; Το χειρότερο είναι ότι η πλειοψηφία αυτών που τους μουτζώνουν και τους αποκαλούν με γαλλικά επίθετα, είναι μία από τα ίδια! Όλοι οι υπόλοιποι απλώς αντιγράφουν τους προηγούμενους! Και ακόμη χειρότερη είναι η υποψία ότι ίσως ανήκω και 'γω σ' αυτή την πλειοψηφία! Ωχ, Παναγία μου! Σκοτώστε με επιτόπου αν αυτό είναι αλήθεια!!!

Νο5: Εντελώς άσχετο αλλά όντως εκνευριστικό! Όταν ανοίγεις το ραδιόφωνο και διαπιστώνεις ότι μόλις τελείωσε το αγαπημένο σου τραγούδι ή όταν ανοίγεις την τηλεόραση και βλέπεις τους τίτλους τέλους της αγαπημένης σου σειράς. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το να βάζει το Star διαφημίσεις την ώρα που ο Chandler από τα Friends πετάει την ατάκα της χρονιάς ή έκτακτο δελτίο ειδήσεων το Mega την ώρα που ανοίγει το στόμα της η Θεοπούλα! ΕΛΕΟΣ! Αυτή η ατυχία - καταδίκη οδηγεί στο να κάνεις ζάπινγκ όπου και καταλήγεις να ξεχαστείς και να επιστρέψεις σε αυτό που έβλεπες αρχικά ακριβώς την στιγμή που πέφτουν οι τίτλοι του τέλους! Οπότε και ξαναγυρνάμε στην αρχική περίπτωση.

ΥΓ. : Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά θα προτιμήσω να ξεκινήσω μία νέα ανάρτηση όταν επιστρέψω από την έξοδό μου! Κάτι πιο ευχάριστο!!! Όποιος θέλει καλείται να φτιάξει την δική του λίστα με οτιδήποτε εκείνος επιθυμεί να ... λιστοποιήσει!

4 σχόλια:

  1. Καλά που το ανέφερες αυτό με τους κολλημένους, το είχα ξεχάσει! Δεν μπορώ τους ανθρώπους που είναι τόσο στενόμυαλοι ώστε δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους! Ξεκόλλα! Δεν προσπαθώ να σου αλλάξω τη γνώμη...αλλά να σου δείξω ότι υπάρχει και μια άλλη πλευρά! Τι έχουμε τραβήξει στη σχολή αυτά τα 3 χρόνια με τους κάθε κολλημένους...ούτε πέντε αναρτήσεις δε θα έφταναν!

    Καλή αρχή και εδώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς όρισες στον blogοκοσμό!
    Και μαλλον τα πράγματα που σε εκνευρίζουν είναι κοινά σε πολύ κόσμο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ 1! απίστευτο! πως μου διάφυγε. το 1 μπορεί να τετραπλασιάσει το θυμό μου αυτομάτως, ενώ χωρίς να ειπωθεί μπορεί και να μην γινόταν και μεγάλος σαματάς. επίσης το 1 σε συνδυασμό με την υποτίμηση των νεύρων μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεέ μου, είναι αδιανόητο!!! Εκεί που πας να καλμάρεις τον εαυτό σου, στο πετανε με υφάκι και είναι πραγματικά σαν κάποιος να πατάει ένα κουμπι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή